Despre noi

Gust autentic și calitate artizanală

Întotdeauna m-a fascinat lucrul cu mâinile. Obișnuiam să stau lângă mama când frământa cozonacii de Paște sau de Crăciun. Apoi am avut norocul să-mi petrec vacanțele la bunicii mei, la 30 de km de București.

Dar ce îmi amintesc cu drag era pâinea pe care o făcea bunica. Și vatra din grădină. Era un cuptor din chirpici, în grădină, chiar lângă bucătăria de vară. Vineri dimineața, cu noaptea-n cap, se trezea și începea să frământe câte o albie de făină. Sprijinea copaia de lemn la un capăt de un prosop. Punea făina la un capăt al albiei și la celălalt apa călduță. Și ușor, începea să amestece cu mâinile apa cu făina și un aluat pe care-l făcuse cu o seară înainte (mai târziu aveam să aflu că era maiaua). Puțin câte puțin, mai adăuga făină de la celălalt capăt al albiei până ajungea la hidratarea dorită. Desigur, nu era nimic cântărit. Și frământa bunica mea, de mi se părea o eternitate, cu ochii de copil. Și dădea cu aluatul acela și îl întorcea pe toate părțile. De fiecare dată îi ceream aluatul și mă jucam cu el. În loc de plastilină. După frământat, îi dădea aluatului o formă rotundă și îi făcea o cruce în aer cu degetele și-l acoperea cu un ștergar. Apoi îl punea și de data aceasta într-un loc cald și ferit. După vreo 2 ore, timp în care aluatul era rotund și umflat de la atâta fermentare, îl lua, îi dădea câteva palme ferme, îl tăia cu un cuțit în 4 bucăți mari și una mai mică. Din cele 4 făcea pâini rotunde pe care le punea la dospit înapoi în albie, separate. Pe a cincea o frământa cu puțin mălai, făcea alte aluțele și le punea la uscat într-o tavă, pentru pâinile viitoare. Apoi făcea focul în vatră, și când era bine închisă și aluatul tocmai bine dospit, îl punea în vatră și sigila gaura cu o tablă. După, când pâinea era coaptă, o bătea bine pe fund „să sune a gol”, dar șisă o curețe de cenușă. O păstra acoperită în niște ștergare țărănești. Aveam pâine pentru o săptămână.

Amintirile mele despre bunica și pâinea ei făcută cu dragoste și măiestrie vor rămâne mereu în inima mea. Îmi doresc să pot recrea acele momente și să transmit această pasiune pentru frământat și copt mai departe în familia mea. Pâinea bunicii va continua să trăiască în sufletele noastre și să aducă împreună gustul autentic al tradiției românești.

AVANTAJELE FLOUR POWER

Beneficiile simțului gustului abundă în experiența de a gusta produsele de brutărie.
Fiecare mușcătură se transformă într-o plăcere divină care îți încântă papilele gustative.

Varietate mare de produse

Flour Power oferă o gamă largă de produse de brutărie, de la pâine cu maia la diverse tipuri de pâine și produse dulci. Acest lucru îți permite să alegi dintre multe opțiuni și să găsești produsul perfect pentru nevoile tale.

Calitatea superioară

Produsele Flour Power sunt realizate cu ingrediente de calitate superioară și respectând tehnicile tradiționale de brutărie. Aceasta garantează un gust excepțional și o consistență perfectă.

Convenabil și ușor de utilizat

Prin platforma lor online, poți comanda oricând și de oriunde. Nu trebuie să te deplasezi la brutărie, economisind astfel timp și efort.

Produse proaspete

Produsele de la Flour Power sunt coapte și livrate în aceeași zi, asigurându-ți că vei primi întotdeauna produse de brutărie proaspete.

Opțiuni sănătoase

Flour Power oferă opțiuni sănătoase, cum ar fi pâinea cu maia, care conține mai puțin gluten și mai multe probiotice decât pâinea obișnuită. Aceasta poate fi o opțiune bună pentru cei care încearcă să mănânce mai sănătos sau pentru cei cu anumite restricții alimentare.

Lasă-te purtat de povestea gustului și bucură-te de pâinea cu maia proaspăt scoasă din cuptor!

Înscrie-te la newsletter!

Prin intermediul acestuia, vei primi cele mai recente știri, oferte exclusive și informații captivante direct în casuța ta de e-mail.